از مهمترین صادرات بلیز میتوان به شکر، موز، مرکبات، پوشاک، فراوردههای شیلات، شیره قند و چوب اشاره کرد. گردشگری نیز از جمله صنایع مهم در بلیز به شمار میرود .
تولید ناخالص داخلی در این کشور 444/2میلیارد دلار است. 113 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند. محصولات وارداتی این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، کالاهای تولیدی کارخانهای، سوخت، مواد شیمیایی، دارو، مواد غذایی، نوشیدنیها و تنباکو است که از کشورهای آمریکا (7/35 درصد)، مکزیک (13 درصد)، کوبا (7?7 درصد)، گواتمالا (2/7 درصد) و چین (3/4 درصد) وارد میشود.
فراوردههای صادراتی این کشور شامل شکر، موز، مرکبات، پوشاک، ماهی، شیره قند و چوب است که به کشورهای آمریکا (9/33درصد)، انگلیس (6/33درصد) و ساحل عاج (7/3 درصد) صادر میشود.
برپایهگذارش دومین بررسی سیاست تجاری کشور بلیز، این کشور با داشتن یک اقتصاد باز کوچک در معرض خطر شوکهای خارجی اقتصادی و زیستمحیطی قرار دارد و در نتیجه با چالشهای بسیار عمدهای روبرو میباشد.
بحران اقتصادی سال 2008 نیز تأثیرات سوئی بر اقتصاد بلیز به ویژه در بخش سرمایهگذاری خارجی، گردشگری و پرداختهای خارجی گذارده، که از قضا تمامی این بخشها نقش مهمی در تراز پرداختها و غلبه بر کسری بزرگ تجارت کالایی این کشور ایفا مینمایند، سطح بالای بدهی خارجی و وابستگی به وامهای سازمانهای بینالمللی فضای چندانی برای انعطافپذیری مالی کشور بلیز باقی نگذاردهاست.
از طرف دیگر رابطه ثابت میان دلار بلیز و دلار ایالات متحده آمریکا با همه محاسنی که دارد، فضا را برای سیاستهای پولی این کشور محدود کردهاست. بهرغم محدودیتهای موجود در سیاستگذاریهای داخلی، بلیز پیشرفتهای چشمگیری در مقابله با شوکهای خارجی داشتهاست که از طریق متنوعسازی اقتصاد خود و دور کردن آن از وابستگی به صادرات معدود فراوردههای کشاورزی بدست آوردهاست.
گونهگونسازی اقتصاد بلیز تنها منحصر به گسترش بخش خدمات این کشور نمیشود، بلکه تنوع بخشی به ترکیب صادرات کشاورزی این کشور در مورد محصولاتی چون خربزه درختی، کشمش، برنج و غیره نیز سرایت کردهاست
[ ]
+ نوشته شده در ساعت 3:19 عصر توسط Mirzaali